Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending in NL & BE vanaf €50!🔥

  De start van Pokémon

  De start van Pokémon

  Dit is een korte introductie voor iedereen die wil beginnen met verzamelen of gewoon graag wat meer wilt weten over Pokémon en hoe het allemaal begon.

  Het begon in 1996 toen de eerste Pokémon games uitgebracht werden door Game Freak in Japan. Het idee van de games is dat je door een fantasielandschap reist en zo veel mogelijk Pokémon vangt om je verzameling compleet te maken.

  Pokémon Red and Green turn 24 years old today. It's amazing how many lives were touched by what these games started. : Gameboy

  De games werden zo populair dat snel daarna de verzamelkaarten volgden, zodat je ook in het echt Pokémon kon verzamelen en je collectie compleet kon maken. Ook dit sloeg meteen aan. In 1997 werd de eerste animatie gelanceerd in Japan. 

  Het succes werd al snel opgemerkt door andere landen en in 1998 werden de games en animatie gelanceerd in Amerika. In 1999 werd in Amerika de "Trading Card Game" of TCG gelanceerd van Pokémon door Wizards of The Coast. De verzamelkaarten werden sindsdien een fenomeen.

  No, your old Pokemon trading cards (probably) aren't worth that much money

  Door de jaren heen zijn er talloze nieuwe games en kaarten uitgekomen. De games bleven redelijk populair maar de populariteit van de kaarten zwakte steeds af. Hoewel er nog altijd grote TCG, VGC toernooien en verzamelbeurzen werden gehouden, bleef het bij een select groepje fans van de franchise die meededen. Dit hield aan tot de lancering van de Pokémon Go mobiele game in 2016. De Pokémon gekte begon opnieuw te broeien waardoor ook de handheld games en kaarten weer in populariteit stegen. 

  In 2020 werd de wereld getroffen door Covid-19. De lock-down zorgde er onder andere voor dat mensen zich bezig gingen houden met nieuwe of juist oude hobby's. Waardoor Pokémon weer in de spotlight kwam. De kaarten kregen meer aandacht en meer mensen ontdekte de waarde van de oude kaarten uit de jaren 90!

  Vooral toen er een paar bekende Youtubers en influencers weer de oude Pokémon kaarten wilden verzamelen, waar ze als kind gek op waren. De een van de bekendste Youtubers, Logan Paul, kocht een boosterbox van de aller eerste serie, een doos met 36 pakjes, voor record bedrag van $200.000!
  Dit zorgde er niet alleen voor dat Pokémon veel media aandacht kreeg maar ook dat de prijzen van kaarten stegen tot record bedragen. 

  Logan Paul Buys a $200,000 Pokémon Booster Box | Is it a Good Investment? - YouTube

  In 2021 bestaat Pokémon 25 jaar, een jubileum jaar met hoge verwachtingen van de fans. De Pokémon franchise is nog steeds nummer 2 in de wereld van de meest succesvolle games aller tijden. Op nummer 1 staan de welbekende Mario games, tevens van dezelfde uitgever, namelijk Nintendo.