Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending in NL & BE vanaf €50!🔥

  Uit welke serie is mijn Pokémon kaart?

  Zeldzame Pokemon Kaarten

  Pokémon is verzamelkaart spel. Met nadruk op het verzamelen. Wat begon met 1 serie is uitgegroeid tot tientallen series en mini sets om te sparen. Elke serie is uitgebracht onder één hoofdserie. Deze hoofdserie is dan nog eens verdeeld in subsets. 

  Zijn oude Pokemon kaarten zeldzaam?

  Een oude Pokemon kaart is niet meteen zeldzaam, dat hangt af van de set waar deze uit komt en in de staat waarin de kaart verkeert. Bekijk de kaart kritisch naar de staat en uit welke set deze komt. Ook zijn er andere aspecten waaraan je kan weten of het een zeldzame kaart is, bekijk hier de blog welke punten je moet mee nemen voor de beoordeling van zeldzame Pokemon kaarten.

  Uit welke serie is mijn Pokémon kaart?

  Om te weten uit welke set of serie je kaart komt, kijk je naar het set symbool. Elke set heeft zijn eigen symbool behalve de allereerste set, de Base set, deze serie is niet aangeduid met een symbool.

  Het symbool staat meestal rechts- of linksonder op de kaart. Een uitzondering hierop zijn de allereerste sets die gemaakt werden door Wizards of the Coast. Deze makers hadden ervoor gekozen om het symbool rechts naast de afbeelding te plaatsen. Op de trainer of energie kaarten staan deze rechtsonder. 

  Het nummer dat meestal naast het symbool is aangegeven, is de kaartvolgorde binnen de aangegeven set.
  Er zijn veel verschillende sets uitgekomen in verschillende talen sinds de eerste release van de Pokémon kaarten. Omdat Pokémon van origine Japans is, zijn er ook exclusieve sets en promotionele kaarten die alleen in het Japans uitgebracht zijn.
  Hieronder vind je een overzicht van de sets die uitgebracht zijn in het Engels vanaf de eerste set. Ben je benieuwd hoe je de waarde van je kaarten verder kan bepalen? Check dan deze stappenplan!