Skip to content

Volg ons!

Gratis verzending in NL & BE vanaf €50!🔥

  Welke Pokémon kaarten zijn geld waard?

  zeldzame pokemon kaarten

  Dat Pokémon kaarten een hoge waarde kunnen hebben is inmiddels algemeen bekend, maar hoe weet je welke kaarten echt iets waard zijn? Waar moet je op letten, welke sets zijn meer gewild en welke Pokémon de favoriet? Lees snel verder om de antwoorden op deze vragen te ontdekken.

  Favoriete karakters

  Sommige Pokémon karakters zijn meer geliefd dan andere. Het is niet te ontkennen dat iedereen er een paar kan opnoemen bijvoorbeeld, Pikachu, Charizard en Eevee. Dit zijn zowat de meest populaire Pokémon die voorkomen. Kaarten van deze Pokémon en hun evoluties kunnen dus ook een behoorlijke waarde met zich meedragen. Kijk daarom goed tussen jouw kaarten of die van je kinderen of je deze Pokémon tussen ziet staan, want wie weet heb je zo een Pokémon kaart die geld waard is te pakken!

  Gelimiteerde edities

  Sommige kaarten worden zeer gelimiteerd uitgegeven, bijvoorbeeld voor bepaalde evenementen of gelegenheden. Meestal zullen deze kaarten ook snel in waarde stijgen. Maar hoe weet je welke kaarten dat zijn? Het makkelijkste is het opzoeken van deze kaarten, zie je dat er een stempel op de kaart staat of een kleine ster onderin links of recht met het woordje “PROMO” erin? Dan is die kaart het checken zeker waard!

  zeldzame pokemon miscut kaart

  Misprints en miscuts

  Een andere zeldzaamheid kan per ongeluk gecreëerd worden door bijvoorbeeld typfouten bij het produceren van de kaart, kleur afwijking door het printen of zelfs kaarten die verkeerd gesneden zijn, kunnen waardevol zijn. Er zijn verzamelaars die deze kaarten najagen en een collectie hebben van misprints en miscuts.

  Houd er rekening mee dat Pokémon kaarten de waarde behouden alleen in nieuwstaat. Als de kaarten gebruikssporen bevatten zal de waarde drastisch dalen. Zorg er daarom altijd voor dat je kaarten goed beschermd zijn in een map en sleeves!